štvrtok 3. októbra 2013

Vajcový chlieb s tajomstvom ...

Ak neviete, čo so starším chlebíkom, ponúkam tip na chutné raňajky ... alebo aj večeru :)


Na jeden chlebík - porciu, budeme potrebovať :

krajec staršieho chleba
1 vajce
tavený syr

Odkrojíme požadovaný počet chlebov a vyrežeme striedku tesne pri kôrke.


vytlačíme ľubovoľné množstvo syra


na panvici necháme rozohriať asi 3 PL oleja a vložíme kôrky





do každej kôrky rozklepneme vajíčko a roztiahneme ho po celej ploche a znížime teplotu pod panvicou vajíčko môžeme ľubovoľne pokoreniť, posypať bylinkami, nakrájanou šunkou alebo inou údeninou ... podľa chuti 




medzi tým rozotrieme syr


a striedku vložíme do kôrky na pôvodné miesto, syrom na vajíčko 


chlebík opekáme z oboch strán dochrumkava



prebytočný tuk necháme vsať do utierky pred podávaním môžeme pokvapkať kečupem, tatarskou, cibuľou ... kto má čo rád



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára