utorok 25. marca 2014

Veľkonočná hrudka

Robievam ju každý rok ... ako tradičné slovenské veľkonočné jedlo, Príprava je naozaj jednoduchá, varí sa z mlieka a vajec.


Budeme potrebovať :

1 liter mlieka
10  vajec
1 KL  soli
mleté čierne korenie
pažítku

Vajcia rozhabarkujeme v mlieku,  posolíme, pokoreníme  a za stáleho miešania privedieme do varu.  Povaríme, kým sa vajcia nezrazia a neoddeľujú sa od srvátky. Do toho zamiešame nakrájanú pažítku,  vylejeme do sitka vyloženého plátienkom. Konce plátna  zviažeme, zavesíme a  necháme odvkvapkať 2 - 3 hodiny, studenú hrudku  nakrájame a podávame.  Spolu so šunkou a chrenovou šľahačkou  je vhodná na pohostenie kúpačov.



1 komentár: