utorok 12. augusta 2014

Kysnutý cibuľový koláč

Tento koláč je výborný, šťavnatý, vhodný ako príloha ku kyslým polievkam  ...  Kynuté cesto si môžete urobiť podľa svojho osvedčeného receptu (z 300g múky).  A ak ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ...


Budeme potrebovať:
300 g  hladkej múky
200 - 250 ml  vlažného mlieka
1 vajce
2 PL oleja
1 KL  soli
1 KL  cukru
20g droždia

na plnku:
4 - 6 kusov cibule
100 g   údenej prerastenej slaninky
3 vajcia
1 kyslú smotanu
soľ, korenie podľa chuti
100 g eidamu na posypanie

Z uvedených surovín zamiesime vláčne cesto a prikryté ho necháme vykysnúť.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a porestujeme na troche oleja
Keď začne chytať farbu, pridáme na kúsky nakrájanú slaninu a do chrumkava ju upečieme spolu s cibuľou.
Vymiešame celé vajcia s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
 Vaječnú zmes vlejeme k cibuli a  slaninke.
 Cesto sa nám pekne zdvihlo.
Rukou ho roztiahneme na vymastený plech. Od kraja ku kraju ....  
 Na cesto vylejeme plnku a posypeme strúhaným syrom.
 V teplej rúre upečieme.  180 stup.  35 - 40 minút.  
plech  cca  38/30 cm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára