streda, 7. júna 2017

Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

Je sezóna jahôdok ... škoda by bola niečo z nich neupiecť ...  Tento zákusok je  pre všetkých, ktorí majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazyku ...  :)


Budeme potrebovať:

5 vajec
200 g  kryštálového cukru
1 dl oleja
1 dl  vody
250 g  polohrubej múky
1 prášok do pečiva

krém:
1 liter mlieka
3  zlaté klasy
1 vamilkový cukor
5 PL kryštálového cukru
125 g  masla
2  kyslé smotany

2  šľahačky
2  stužovače

jahody  ... ja som mala 600 g
cukor podľa chuti

Z uvedených surovín upečieme klasickú piškótu ...  Necháme ju vychladnúť a potom ju po vrchu popicháme vidličkou.
Na krém uvaríme liter mlieka s troma zlatými  klasmi a cukrom do husta.  Ešte do horuceho vmiešame maslo a necháme to vychladnúť.  Občas pomiešame, prešľaháme. Do studeného krému dôkladne vmiešame kyslé smotany.
 Jahody očistíme, zasypeme práškovým cukrom (podľa chuti) a rukou ich pomačkáme, aby pustili šťavu ...  Takto pripravené  jahody navrstvíme na vychladnutú piškóu.  Šťava pekne do nej vsiakne.
Na jahodovú vrstvu natrieme krém a na vrch ušľahanú šľahačku ...   Kto chce, môže ju prisladiť vanilkovým cukrom.   Ja som do šľahačky cukor nedala ...

Vrch ľubovoľne dozdobíme a strčíme na niekoľko hodín do chladničky.  Najlepšie je  popoludní upiecť a podávať až na druhý deň.  Chute sa nádherne spoja ...

Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša  Laura ♥



15 komentárov:

  1. Lauro, polykám tady naprázdno ... výborná ňamka .. opět krásně připravené, naaranžované a nafocené ...nám jahody ještě nezrají .. počkám si na ně.
    Měj se krásně. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ďakujem ... veď sa dočkáš ... u nás jahody tiež len začínajú zrieť ... ale je veľmi sucho, sú také nijaké ... veľa malých, sem tam pekná ... :)
      Jarka, maj sa fajn pa L.

      Odstrániť
  2. Lauri,
    krásny koláčik si upiekla, mňam, jahody môžem na všetky spôsoby :-)
    Tento krém nepoznám, rada vyskúšam, nemám veľmi rada tie hutné maslové krémy.
    Maj sa pekne, pá,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, určite vyskúšaj ... stojí za to ... Tiež mi v poslednej dobe nechutia maslové krémy ... ďakujem za nakuknutie a koment. pa pa L..

      Odstrániť
  3. Ja tu začínam slintať, to vyzerá famózne!
    Ten krém musím urobiť, nenapadlo ma to toho zamiešať maslo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, výhodou je, že môžeš namiesto zlatého klasu použiť puding. Aký použiješ, taký krém budeš mať ... Mne veľmi chutí napríklad s kokosovým pudingom ...
      Pozdravujem, pa L.

      Odstrániť
  4. Parádny koláčik si upiekla...podobný mám so želatinou namiesto šľahačky...musím urobiť podľa teba...ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri prepáč že som pridala až tri komentáre nechcel sa mi zobraziť tak som to opakovane potvrdzovala a nič, nakoniec som napisala ďalší...kľudne odstráň ktoré chceš...mrzí ma to.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evi ... tak som teda odstránila ... a nech ťa to nemrzí, keď sa darí, tak sa darí ... :))))
      aj ovocné želatínové zákusky sú výborné ... chystám sa na taký aj ja ... maj pekné dni, pa L.

      Odstrániť
    2. Ďakujem...hneď sa mi na to krajšie pozerá nie ako s tými mojimi opakujúcimi sa komentármi :))) pá

      Odstrániť
  6. Lauro, vypadá to lákavě a nádherně. Hezké dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marti, ďakujem za návštevu i milé slovká ... :)
      Prajem pekný deň ... L.

      Odstrániť
  7. Lauri, presne tento som piekla v piatok. Niekde na internete som ho vyňúrala. Ale samozrejme nevyzeral tak úžasne ako tvoj... :):)D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hi hi ... vyňúrala som aj ja ...
      Dani ... pozdravujem ... :) L.

      Odstrániť
  8. Lauri,
    byl božský!!!
    Krásný den
    Helenka

    OdpovedaťOdstrániť